Prenova stanovanja Trubarjeva

50 kvadratnih metrov stanovanja s pogledom na Ljubljanski grad je bilo popolnoma prenovljenih. Projekt je bil naročen s strani zasebnega naročnika, ki je želel ustvariti prijeten in vabljiv prostor ter hkrati poudariti spektakularne poglede.

Da bi to dosegli, je oblikovalska ekipa uporabila svetle obloge kamna, ki dajejo stanovanju čist in sodoben videz. Uporaba lesa po vsem prostoru pomaga uravnotežiti kamen in doda toplino celotnemu oblikovanju. Pohištvo je lakirano v svetlo sivi mat barvi in dopolnjeno z deli hrastovega lesa, kar ustvarja harmonično in pomirjujočo atmosfero.

Eden najopaznejših elementov stanovanja so visoka steklena vrata z okvirji iz medenine, ki ločijo, vendar vizualno povezujejo vežo in kuhinjo ter jedilnico. Ta vrata omogočajo, da naravna svetloba preplavi prostor, ustvarjajoč svetlo in zračno atmosfero. Oblikovanje osvetlitve je igrivo, z uporabo kombinacije LED luči za uravnavanje ambientov.

Kljub majhni velikosti stanovanje deluje prostorno in zračno. Postelja je s podestom rahlo dvignjena in ločena s polprozorno stekleno steno za večjo zasebnost. Ta prostor vključuje tudi majhen kotiček za sedenje, kar ustvarja prijetno zavetje za sprostitev.