filozofija

Verjamemo, da je arhitektura ključen medij, ki vpliva na naše duševno stanje in ureja naše interakcije z svetom. Arhitektura tvori okvir za skrbno uravnoteženje ekosistema, ki deluje tako na ravni mesta, hiše, kot tudi posameznika. Naš cilj je doseči bistvo človeške izkušnje in ponuditi prostore, ki imajo pozitiven vpliv na naše vsakodnevne izkušnje. Trudimo se ustvariti prostore, ki so v harmonični relaciji s posameznikom in družbo ter tako z naravnim kot tudi grajenim okoljem.

pristop

Omejen ali prostoren, skromen ali razkošen, vsak projekt nosi sposobnost, da postane izjemen. Vsak projekt ima edinstven potencial, ki ga skušamo izluščiti in izraziti z močjo skozi jasen in eleganten koncept. Da bi ga prepoznali, analiziramo kontekst, v katerega projekt sodi; dešifriramo želje in potrebe naših strank; dekodiramo različne ravni predpisov; izračunamo stroške in površine, preučujemo potek sonca, poglede, gibanje. Vse to sintetiziramo v obliki, zaporedjih in materialih. Predvsem pa poskrbimo, da v vsak prostor vnesemo delček nedoločljivosti in osebnosti, ki omogoča, da prostor oživi.

kdo smo

Smo mlada ekipa arhitektov in umetnikov, ki se ukvarja z arhitekturo in 3D vizualizacijami. V dobrem desetletju smo nabrali ogromno bogatih izkušenj s področja načrtovanja, gradnje ter nenazadnje vizualne predstavitve tako doma kot tudi po svetu. Pridobljene izkušnje združujemo v kreativni skupini katera vas bo preko prepleta analognih in digitalnih tehnik predstavitve ter aktivnega medsebojnega dialoga pripeljala do izvedbe edinstvene arhitekture in oblikovalskih rešitev. Strmimo k povezavi večplastnega konteksta »in situ« z ustvarjanjem brezčasne zasnove, ki se subtilno prepleta bodisi z naravnim ali urbanim okoljem.


Jan Pintar

Arhitekt
Jan Pintar je leta 2017 magistriral na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Po končanem študiju se je preselil v Montreal, kjer je v različnih mednarodnih birojih pridobil znanje in izkušnje s področja arhitekture in oblikovanja. Med drugim je sodeloval pri načrtovanju zasebne klinike Brunswick, pomagal pri zasnovi robotske knjižnice Univerze McGill, sodeloval pri zasnovi večjega stanovanjskega kompleksa Site de la Savane. Prav tako je pridobil tudi bogate izkušnje pri načrtovanju stanovanjskih hiš ter interierja za številne druge projekte. Po večletnem bivanju v tujini se je vrnil v Slovenijo, kjer je več kot leto dni pridobival lokalne izkušnje, nato pa se je odločil za svojo pot. Skupaj z vizualnim umetnikom Rokom Antolincem sta zasnovala studio Pintart. Jan je leta 2023 postal glavni partner v omenjenem studiu.
 

Rok Antolinc

3D vizualizer
 

Sodelujemo z:

 • Izkušenimi arhitekti in oblikovalci, ki vsakemu projektu prinašajo bogato znanje in ustvarjalnost.
 • Gradbenimi inženirji, ki zagotavljajo tehnično strokovnost in skrbijo za pravilno izvedbo projekta.
 • Strokovnjaki za 3D vizualizacijo, ki omogočajo realistično prikazovanje prostorov in oblikovalskih rešitev.
 • Notranji oblikovalci, ki zagotavljajo estetsko izpopolnjenost interierjev ter izbirajo ustrezno pohištvo in dekorativne elemente.
 • Oblikovalci osvetlitve, ki ustvarjajo ambientalno in funkcionalno osvetlitev za želeno vzdušje v prostorih.
 • Gradbeno ekipo, ki zagotavljajo visoko kakovostno in pravočasno izvedbo gradbenih del.
 • Investitorji in stranke, ki so ključni partnerji v procesu oblikovanja in izvedbe, saj njihove želje in potrebe usmerjajo našo ustvarjalnost in prilagajanje.

 

S kolaborativnim delom v ekipi in združevanjem strokovnosti ter ustvarjalnosti ustvarjamo in oživljamo edinstvene arhitekturne in oblikovalske vizije.

Naši partnerji in sponzorji:
 • Svit Pintar, photographer
 • Žiga Lovšin, photographer
 • Nino Lukić, IT
 • Sportour