Prenova stanovana Glavarjeva

Prej omejen prostor je bil prenovljen, da se ustvari bolj odprto in funkcionalno okolje, ki izboljšuje splošni pretok in uporabnost stanovanja. Oblikovanje vključuje usklajeno kombinacijo svetlo sivega mikrotopinga in belega pohištva, ki povezuje vhod, kopalnico in kuhinjske prostore.

Za dodajanje globine in dimenzije je celotna zunanja stena v kopalnice obložena z ogledalom, kar vizualno razširja prostor. Preostali del stanovanja vključuje spalni kotiček, pisarniški prostor in dnevno sobo z jedilnim prostorom. Uporaba parketa s ribjo kostjo in svetlega hrastovega furnirja ustvarja toplino in posledično prijetno vzdušje v prostoru.

V prostoru izstopa drsni panel, ki enostavno odpira ali zapira spalni kotiček, pisarniški prostor in TV območje, kar omogoča prilagodljivost in vsestranskost. Nad kuhinjskim otokom visi tanka kovinska plošča, ki ločuje kuhinjo in jedilnico ter zagotavlja vizualno razmejitev, hkrati pa ne zapira prostora.

Projekt je preoblikoval omejen prostor v harmoničen zavetje sodobnega oblikovanja. Z odprtjem postavitve in uporabo usklajenih materialov smo dosegli nemoten pretok in izboljšano funkcionalnost.