Interier Sončni Golovec

Projekt notranjega oblikovanja stanovanja se nahaja na 8. nadstropju novo zgrajenega stanovanjskega kompleksa v živahnem mestu Celje. Zaradi jugozahodne orientacije stanovanje prejema obilico sončne svetlobe, še posebej v popoldanskih urah. Cilj tega projekta je poudariti osupljive razglede in izboljšati celotno svetlost prostora.

Da bi to dosegli, smo v stanovanju uporabili kombinacijo svetlega hrasta in bele barve pohištva. Ob upoštevanju orientalskega ozadja stranke smo skrbno izbrali določene elemente, da bi ohranili kontekstualno harmonijo s lokacijo stanovanja. Oblikovanje na prefinjen način vključuje te kulturne elemente v celotno estetiko.

Glede na izjemne razglede, ki jih stanovanje ponuja, je bila logična odločitev ustvariti niše in kotičke ob obodu prostora. Ti prostori so strateško umeščeni na način, da zajamejo okna in omogočajo prebivalcem, da v celoti uživajo v pogledih okolice. Niše imajo več funkcij, saj nudijo prostor za shranjevanje, branje, sprostitev in celo spanje v spalnici.

Zunanja terasa stanovanja je prostorna in premišljeno oblikovana. Služi kot mirno zatočišče in ponuja dodaten prostor za shranjevanje, hkrati pa diskretno skriva zunanjo enoto klimatske naprave.